Loading...

Slivovice pro prezidenty

21.01.2022 17:35

Ve dnech 24. – 26. května 2007 se v Brně uskutečnilo 14. setkání středoevropských prezidentů, které se konalo na pozvání prezidenta České republiky Václava Klause.

Summitu se zúčastnili prezidenti Albánské republiky, Bulharské republiky, Bosny a Hercegoviny, Republiky Černá Hora, Chorvatské republiky, Italské republiky, Maďarské republiky, Republiky Makedonie, Moldavské republiky, Polské republiky, Rakouské republiky, Rumunské republiky, Slovenské republiky, Republiky Srbsko a Ukrajiny. Dva z pozvaných účastníků, prezident Spolkové republiky Německo a prezident Republiky Slovinsko, svou účast na summitu omluvili.
Program summitu začal ve čtvrtek 24. května neformální večeří.  Právě během této večeře byl prezidentům předán dar v podobě luxusní dárkové kazety s pravou slivovicí RIPER. Pro tuto příležitost byla vybrána archivní slivovice z roku 2003 - z moravské odrůdy švestek - Domácí velkoplodá.  

Jako Welcome Drink se podával ušlechtilý meruňkový destilát - archívní meruňkovice RIPER. Pro tuto příležitost byla vybrána archivní meruňkovice z roku 2003 - z moravské odrůdy meruněk - Velkopavlovická. Vše proběhlo ve známé brněnské stylové restauraci U Královny Elišky.